droogvallen waddenzee

Vaargebied zeilschip

Vaargebied zeilschip

Monnickendam
Vaargebied zeilschipHet vaargebied van de Catharina van Mijdrecht beslaat vooral het Markermeer, het IJsselmeer en de Waddenzee. Onze zeiltochten starten in principe vanuit Monnickendam. Dit monumentale havenstadje op tien autominuten vanaf de ring Amsterdam is de ideale afvaarthaven voor zowel korte als langere zeilreizen. Monnickendam heeft een rijke geschiedenis en het oude centrum is nu een beschermd stadsgezicht. Daarbij wordt het nog niet overspoeld door toeristen.
Ontdek Monnickendam met een rondleiding en een bezoek aan de Speeltoren.
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt van de charterhaven en het is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Er is een regelmatige busverbinding met Amsterdam CS, ook ‘s nachts.
Kijk in het keuzemenu onder vragen voor o.a. de routebeschrijving naar het schip.

Waddenzee
droogvallen WaddenzeeDen Oever, direct aan de Waddenzee, is onze vaste afvaarthaven voor de zomermaanden. Van medio juli tot medio augustus varen we m.n. op de Waddenzee, het noordelijk IJsselmeer en de Friese meren. Informeer bij je aanvraag naar de mogelijkheden.
Elke zomer vaart de Catharina van Mijdrecht ook enkele weken met individuele passagiers; hierop kan iedereen zich inschrijven. Een heerlijke zeilvakantie voor jezelf, met je partner of met het gezin aan boord van een groot zeilschip. Meer info>

Andere afvaarthavens
Indien gewenst kun je de zeiltocht in een andere haven laten beginnen en/of eindigen. Mits we het kunnen inpassen in het vaarschema. We rekenen dan wel extra transferkosten. Informeer bij je aanvraag naar de mogelijkheden.

Extra’s
Er zijn vele mogelijkheden om jullie zeilreis af te wisselen met een leuke of interessante activiteit.
Klik hier voor ideeën die in uw tocht kunnen worden ingepast.

Comfortabel zeilen
Haven van VolendamVerschillende andere havens liggen op relatief korte afstand, zodat jullie ook met een dagtocht kunt kiezen uit een aantal interessante tussenstops. Denk hierbij aan o.a. Marken, Volendam, Edam, Hoorn en Muiden. De beschutte ligging van deze stadjes aan het Markermeer garandeert over het algemeen een comfortabele zeilreis waarbij wij een onstuimige zeegang meestal kunnen vermijden.

Meerdaagse zeilreizen
Ook voor langere tochten biedt Monnickendam genoeg mogelijkheden; Amsterdam is dichtbij en de Waddenzee ligt op een ruime dagafstand. Voor iedere groep is er een prachtige rondreis in te plannen. Wie voor de rust en de natuur van het water of voor de cultuur en geschiedenis van de voormalige Zuiderzee komt is aan boord van de Catharina van Mijdrecht op haar plaats. Ook voor shoppende en feestende jongeren zijn er genoeg mogelijkheden. De bemanning staat voor alles open en denkt graag mee.

Vaargebieden
In het keuzemenu vind je de verschillende mogelijkheden. De meeste van deze vaargebieden zijn zeker met wat meer tijd goed te bezeilen, maar ook tijdens een dagtocht is er al heel wat te beleven. “Niet de bestemming maar de reis is het doel”.

Veiligheid
Jullie veiligheid is in alle vaargebieden gegarandeerd; op verschillende locaties bevinden zich reddingstations, en bij eventuele calamiteiten is een reddingboot dan ook binnen 20 minuten aanwezig.

 


Blijf op de hoogte van onze acties en nieuws

Meld je aan en ontvang aanbiedingen per kwartaal in je mailbox!