Vaargebied zeilschip

Het vaargebied van de Catharina van Mijdrecht bestaat voornamelijk uit het Markermeer, het IJsselmeer en de Waddenzee. Onze zeiltochten starten in principe altijd vanuit het prachtige Monnickendam.

Vaargebied_catharina_van_mijdrecht

Monnickendam, een monumentale havenstadje op tien autominuten vanaf de ring Amsterdam is de ideale afvaarthaven voor zowel korte als langere zeilreizen. Monnickendam heeft een rijke geschiedenis en het oude centrum is nu een beschermd stadsgezicht. Daarbij wordt het nog niet overspoeld door toeristen.

– Ontdek Monnickendam met een rondleiding en een bezoek aan de Speeltoren. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt van de charterhaven en het is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Er is een regelmatige busverbinding met Amsterdam CS, ook ‘s nachts.

Monnickendam_catharina_van_mijdrecht
waddenzee_catharina_van_mijdrecht

Den Oever, direct aan de Waddenzee, is onze vaste afvaarthaven voor de zomermaanden. Van medio juli tot medio augustus varen we m.n. op de Waddenzee, het noordelijk IJsselmeer en de Friese meren. Informeer bij je aanvraag naar de mogelijkheden.

Elke zomer vaart de Catharina van Mijdrecht ook enkele weken met individuele passagiers; hierop kan iedereen zich inschrijven. Een heerlijke zeilvakantie voor jezelf, met je partner of met het gezin aan boord van een groot zeilschip.

Comfortabel zeilen

Verschillende andere havens liggen op relatief korte afstand, zodat jullie ook met een dagtocht kunt kiezen uit een aantal interessante tussenstops. Zo zijn Marken en Volendam zelfs in een korte zeiltocht in te plannen. Op een gewone dagtocht zijn Edam en Hoorn meestal ook goed te bereiken. De beschutte ligging van deze stadjes aan het Markermeer garandeert over het algemeen een comfortabele zeilreis waarbij wij een onstuimige zeegang meestal kunnen vermijden. Een iets grotere uitdaging zijn de Markerwadden, de Bataviawerf, het Muiderslot en Pampus, deze zijn op een dagtocht bereikbaar maar we kunnen niet garanderen dat we alles kunnen zeilen.

Wil je een tussenstop maken in een andere haven of de zeiltocht opfleuren met een muzikant?
Hier vind je enkele gezellige en culturele mogelijkheden.

Extra mogelijkheden

Meerdaagse zeilreizen

Ook voor langere tochten biedt Monnickendam genoeg mogelijkheden; Amsterdam is dichtbij en de Waddenzee ligt op een ruime dagafstand. Voor iedere groep is er een prachtige rondreis in te plannen. Wie voor de rust en de natuur van het water of voor de cultuur en geschiedenis van de voormalige Zuiderzee komt is aan boord van de Catharina van Mijdrecht op haar plaats.

Vaargebieden

De meeste van deze vaargebieden zijn zeker met wat meer tijd goed te bezeilen, maar ook tijdens een dagtocht is er al heel wat te beleven.

“Niet de bestemming maar de reis is het doel”

Andere afvaarthavens

Indien gewenst kun je de zeiltocht in een andere haven laten beginnen en/of eindigen. Mits we het kunnen inpassen in het vaarschema. We rekenen dan wel extra transferkosten. Informeer bij je aanvraag naar de mogelijkheden.

Jullie veiligheid is in alle vaargebieden gegarandeerd; op verschillende locaties bevinden zich reddingstations, en bij eventuele calamiteiten is een reddingboot dan ook binnen 20 minuten aanwezig.

Meer over de veiligheid en certificering

Sfeerimpressie

© 2024 - Catharina van Mijdrecht