Hoorn

Jaarlijks genieten vele duizenden mensen van deze prachtige stad. Hoorn moet je echt een keer zien, horen, proeven en voelen! Het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie, die in de 17e en 18e eeuw met zijn prachtige schepen handelsbetrekkingen onderhield met Aziatische landen, kom je nog overal tegen. Dat geeft de stad zijn bijzondere sfeer.

Musea

Hoorn kent maar liefst vijf musea. Het Westfries Museum laat het verre verleden van de stad zien, terwijl het Museum van de Twintigste Eeuw een feest van herkenning is voor de oudere jongeren onder ons. Met de Stoomtram Hoorn-Medemblik reis je in de tijd. Ook het Affichemuseum en het Speelgoedmuseum zijn de moeite waard.

Haven
De geschiedenis zie je niet alleen in het oude centrum, maar natuurlijk ook aan de haven. Het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. De zeilen worden gehesen, het dek gezwabberd en je ruikt nog bijna de specerijen die de VOC meenam van zijn reizen uit het Verre Oosten. Uiteraard kun je hier uitermate goed op een terrasje zitten; er is tenslotte genoeg te zien op en rond het water.

Stadswandeling
De leukste manier om de stad te leren kennen is door middel van een stadswandeling onder begeleiding van een gids. De gids haalt jullie op van het schip en in anderhalf uur tijd wandel je zo langs de mooiste plekjes van Hoorn.

Centrum Varend Erfgoed
Hier vindt je een boeiende maritieme tentoonstelling over de betekenis van scheepvaart en visserij in het Zuiderzeegebied, over scheepsbouw en restauratie. De ruimte is sfeervol ingericht met unieke visserijattributen en scheepsonderdelen, historische foto’s en tekeningen van visserijhistoricus Peter Dorleijn. Daarnaast zie je hoe Hoorn dankzij de scheepvaart uitgroeide tot een knooppunt van internationale handel. Vanuit Hoorn liepen vaarroutes naar alle windstreken. Duizenden schepen voeren af en aan met vracht, passagiers en vis. Talloze inwoners verdienden hun brood in de scheepvaart, scheepsbouw, visserij en nevenbedrijven.

Halve Maen
Er zijn schepen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. De Halve Maen is daar één van. Het VOC-schip dankt zijn bekendheid aan de ontdekkingsreis die de Engelse kapitein Henry Hudson er in 1609 mee ondernam naar de Oostkust van Noord-Amerika. Deze reis gaf de aanzet tot de stichting van de kolonie Nieuw-Nederland en de nederzetting Nieuw-Amsterdam, het huidige New York. Er valt echter nog veel meer over de Halve Maen te vertellen. Het is zonder overdrijven een schip vol verhalen.

Bezoek Hoorn
Een bezoek aan Hoorn is eenvoudig te combineren met zeiltocht op het honderd jarige zeilschip de Catharina van Mijdrecht. Wij regelen met alle plezier deze activiteit voor jullie.

Sfeerimpressie

Populaire arrangementen

De ervaring van onze gasten staat centraal aan boord van de Catharina van Mijdrecht. Onder deskundige begeleiding kun je bijvoorbeeld helpen zeilen of zelfs het roer een tijdje overnemen. Ook is er voldoende tijd voor gezellige onderonsjes onder het genot van een heerlijke hapje en drankje.
Dagtocht zeilen
Geniet van een geheel verzorgde dag zeilen op het IJsselmeer inclusief lunch en drankjes. Even een heerlijk dagje uitwaaien met familie, vrienden of collega’s!

MEER INFORMATIE
Dagtocht
Bedrijfsuitje
Kom helemaal tot rust tijdens een extra verzorgde tweedaagse zeiltocht op het IJsselmeer met je collega's of zakenrelaties!

MEER INFORMATIE
Tweedaags bedrijfsuitje
Weekend zeilen volpension
Even een heerlijk weekendje zeilen op het IJsselmeer. In twee dagen tijd geniet je van heerlijke hapjes, drankjes en gezellige onderonsjes!

MEER INFORMATIE
Weekend volpension
Teambuilding
Geniet met je hele team van een geheel verzorgd bedrijfsuitje op het water!

MEER INFORMATIE
Teambuilding

© 2024 - Catharina van Mijdrecht