Monnickendam

Monnickendam
Monnickendam is een kleine stad (stadsrechten sinds 1356), met een mooie historische binnenstad die door de eeuwen heen goed bewaard is gebleven. Wanneer je Monnickendam binnenkomt torent de Grote of St Nicolaaskerk uit de 15e eeuw boven hMonnickendamet stadspanorama uit.  Monnickendam heeft een beschermd stadsgezicht met veel historische gebouwen en huizen uit de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw, vaak met mooi gerestaureerde gevelstenen. In het midden van de stad vind u de Speeltoren met het oudste bespeelbare carillon ter wereld.

Stadsrondleiding Monnickendam
Onder leiding van ervaren stadsgidsen kunnen jullie een boeiende wandeling maken door de straten en steegjes van de stad, en genieten van al het moois dat Monnickendam te bieden heeft. Een rondleiding kost slechts € 3,00 per persoon, uitgaand  van een minimum van 6 personen. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een gratis stadswandeling, elke vrijdagavond, van begin mei tot eind september. Verzamelen om 19.30 uur bij de Speeltoren.

Waterlandsmuseum de Speeltoren
Na 5 eeuwen kun je nu eindelijk de Speeltoren van binnen zien. Je staat oog in oog met met de enorme speeltrommel, een machtig mechaniek dat draait, ratelt en een veelheid aan kabels in beweging brengt. Een hoogtepunt.

Historie
In de Historiezaal krijg je een levendig beeld van de tijden van weleer. Natuurlijk begint het met de kloosters en de monniken die ons gebied als vroege actieve bewoners ’onder handen’ namen. Bekijk de bodemvondsten maar ook de unieke kerkboeken van Galilea.

Het Waterlandse landschap
Daarnaast toont het museum de ontstaansgeschiedenis van dit klassieke Hollandse landschap. Je krijgt een beeld van de relatie tussen mens en natuur vroeger en nu, en van de flora en fauna van het gebied.

Kaasboerderij en Klompenmaker
Al ruim 35 jaar informeert en demonstreert Henri Willig met zijn Hoeve jaarlijks duizenden bezoekers over het ambacht van de klompenmaker en over de bereiding van kaas. Een bijzonder populaire attractie onder toeristen vanwege de authentieke Hollandse uitstraling, het informatieve karakter en de proeverij achteraf. Op de Jacobs Hoeve staat ons team in authentieke klederdracht dagelijks klaar om u te ontvangen. Aangekomen op onze hoeve bieden we u een professionele demonstratie over de wijze waarop onze kaas wordt bereid. Met behulp van de nodige hulpmiddelen en een duidelijke uitleg beleeft u het ambacht van de kaasmaker van melk tot eindproduct.

Foto in Monnickendammer kledij
Bezoekers van Monnickendam kunnen nu een subliem souvenir mee te nemen uit dit historische stadje; een foto waarop men staat afgebeeld als monnik in een heus habijt of als non in eveneens passende kledij. Een groepsfoto alsof het hele gezin en/of het reisgezelschap tot een klooster is toegetreden, behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Bezoek Monnickendam
Een bezoek aan Monnickendam is eenvoudig te combineren met een zeiltocht op de Catharina van Mijdrecht. Wij regelen met alle plezier een van deze activiteiten voor jullie.

Sfeerimpressie

Populaire arrangementen

De ervaring van onze gasten staat centraal aan boord van de Catharina van Mijdrecht. Onder deskundige begeleiding kun je bijvoorbeeld helpen zeilen of zelfs het roer een tijdje overnemen. Ook is er voldoende tijd voor gezellige onderonsjes onder het genot van een heerlijke hapje en drankje.
Dagtocht zeilen
Geniet van een geheel verzorgde dag zeilen op het IJsselmeer inclusief lunch en drankjes. Even een heerlijk dagje uitwaaien met familie, vrienden of collega’s!

MEER INFORMATIE
Dagtocht
Bedrijfsuitje
Kom helemaal tot rust tijdens een extra verzorgde tweedaagse zeiltocht op het IJsselmeer met je collega's of zakenrelaties!

MEER INFORMATIE
Tweedaags bedrijfsuitje
Weekend zeilen volpension
Even een heerlijk weekendje zeilen op het IJsselmeer. In twee dagen tijd geniet je van heerlijke hapjes, drankjes en gezellige onderonsjes!

MEER INFORMATIE
Weekend volpension
Teambuilding
Geniet met je hele team van een geheel verzorgd bedrijfsuitje op het water!

MEER INFORMATIE
Teambuilding

© 2024 - Catharina van Mijdrecht