weekendje zeilen

Route plannen

Avontuurlijk zeilen
Vanaf Monnickendam zijn met de Catharina van Mijdrecht een aantal havens met grote zekerheid te bereiken en zijn diverse andere routes op redelijke termijn in te plannen. Langere reizen, vooral richting de Waddenzee, kunnen het beste enigszins aan het toeval worden overgelaten. Het avontuur wordt hierdoor alleen maar groter.

Route plannen
Op een zeilschip zijn we natuurlijk afhankelijk van weer en wind. Het is dan ook bijna niet mogelijk om ruim van te voren een reis van dag tot dag in te plannen. De wind bepaalt hoe snel we kunnen varen en daarmee de tijd die we nodig hebben om de volgende haven te bereiken. Wij kunnen u dus pas op de dag zelf met redelijke zekerheid zeggen welke havens bereikbaar zijn en hoelang de reis zal duren. En ook dan kan alles nog anders lopen dan was gepland. Met weinig of geen wind komen we dus niet erg ver, hoewel  de motor altijd uitkomst kan bieden. Ook teveel wind kan het zeilen onmogelijk maken; vanaf windkracht 7 wordt er niet of zeer beperkt gevaren. Ook de motor kan hier dan geen verschil meer in maken. Kan er dan echt niets worden gepland? Vooral de kortere tochten, dagtochten, weekeinden en midweken zijn redelijk te overzien. We hebben hiervoor verschillende ‘all-in’ arrangementen samengesteld waarbij er een redelijk overzicht blijft in de te varen route en de te plannen activiteiten. Dit alles natuurlijk onder voorbehoud van overmacht.

Wat is haalbaar?
De volgende bestemmingen zijn per tocht mogelijk. Door onze jarenlange ervaring kunnen we redelijk schatten wat haalbaar is; onder ideale omstandigheden is er uiteraard meer te doen, maar steeds onder voorbehoud. De te varen route wordt in samenspraak met de schipper bepaald. De schipper heeft hierin altijd het laatste woord!

Dagtocht
Zeilen op de Gouwzee, het Markermeer en het IJmeer.
Een tussenstop in Volendam, Marken, Edam, Hoorn, ‘t Hooft,  Muiden of Pampus.

Weekend
Zeilen op de Gouwzee, het Markermeer, IJmeer en IJsselmeer.
Een tussenstop in Volendam, Marken, ‘t Hooft of Pampus.
Overnachten in Edam, Hoorn, Muiden, Amsterdam, Lelystad of Enkhuizen.

Lang weekend of korte midweek (3 of 4 dagen)
Zeilen op de Gouwzee, het Markermeer, IJmeer, IJsselmeer en de Friese Meren.
Een tussenstop in Volendam, Marken, ‘t Hooft of Pampus.
Overnachten in Edam, Hoorn, Muiden, Amsterdam, Lelystad, Enkhuizen, Medemblik, Stavoren, Workum, Hindelopen of Lemmer.

Midweek(4 of 5 dagen)
Zeilen op de Gouwzee, het Markermeer, IJmeer, IJsselmeer, de Friese Meren en de westelijke Waddenzee.
Overnachten in Volendam, Edam, Hoorn, ‘t Hooft, Muiden, Amsterdam, Lelystad, Enkhuizen, Medemblik, Stavoren, Den Oever, Workum, de Fluessen, Urk, Lemmer, Makkum of Texel.

Weektocht
Zeilen op de Gouwzee, het Markermeer, IJmeer, IJsselmeer, de Friese Meren en de Waddenzee.
Overnachten in Volendam, Edam, Hoorn, ‘t Hooft, Muiden, Amsterdam, Lelystad, Enkhuizen, Medemblik, Stavoren, Den Oever, Workum, de Fluessen, Urk, Lemmer, Makkum, Harlingen, Franeker, Den Helder, Texel, Vlieland, Terschelling of Ameland.

Langere reizen(9, 12 of 14 dagen)
Zeilen op de Gouwzee, het Markermeer, IJmeer, IJsselmeer, de Friese Meren, Waddenzee, het Lauwersmeer en het Duitse Wad.
Overnachten in Volendam, Edam, Hoorn, ‘t Hooft, Muiden, Amsterdam, Lelystad, Enkhuizen, Medemblik, Stavoren, Den Oever, Workum, de Fluessen, Urk, Lemmer, Makkum, Harlingen, Franeker, Den Helder, Groningen, zoutkamp, Dokkum, Leeuwarden, Grou, Sneek, Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, Borkum, Juist, Norderney, Baltrum, Langeoog, Spiekeroog of zelfs Wangerooge.


Blijf op de hoogte van onze acties en nieuws

Meld je aan en ontvang aanbiedingen per kwartaal in je mailbox!