Ervaren bemanning

Aan boord van de “Catharina van Mijdrecht” bevind je je in de bekwame handen van ervaren professionals. Met hun uitgebreide expertise weten ze precies hoe ze van elke zeiltocht een onvergetelijke belevenis kunnen maken. Jos Rodewijk fungeert als schipper en navigeert veilig door zelfs de ruigste zeeën. Danny Honig vervult de rol van gastvrouw en zorgt ervoor dat er op culinair gebied niets ontbreekt. Voor grotere groepen wordt het team aangevuld met bedreven freelancers, bijvoorbeeld voor educatieve workshops.

arrangementen_13

Passie voor water

Jos, geboren en getogen in het schitterende Zuid-Hollandse Plassengebied, ontwikkelde al op jonge leeftijd een diepe affiniteit met water. Op zijn twaalfde zeilde hij zelfstandig, en zijn passie voor het water leidde al snel tot zijn beroep. Voor Jos staat de beleving van zijn gasten centraal, ongeacht of ze slechts enkele uren of meerdere dagen aan boord zijn. Of je nu jong of oud bent, een fervent zeiler of gewoon wilt genieten, aan boord van de Catharina van Mijdrecht moet iedereen zich welkom voelen.

footer-photo
IMG_4871

Passie voor lekker eten

Daniëlle, beter bekend als Danny Honig, is de culinaire kracht achter de schermen aan boord. Ze is opgegroeid in een bekend soepmakersgezin. Haar ouders kookte zelfs op de Holland-Amerika Lijn. Het is dan ook geen verrassing dat Danny dezelfde passie voor koken heeft geërfd. Ondanks soms uitdagende omstandigheden op zee, zet ze zich met creativiteit en enthousiasme in om smakelijke maaltijden te bereiden. Haar voldoening haalt ze pas wanneer haar gasten tevreden zijn.

Een onvergetelijke ervaring op de Catharina van Mijdrecht

De Catharina van Mijdrecht werd in 1916 gebouwd als een van de laatste zeilende vrachtschepen. Na een lange carrière in de vrachtvaart begon dit prachtige en authentieke Dedemster Klipperaak in de jaren 80 aan haar tweede leven als passagiersschip.

Aan boord van de Catharina van Mijdrecht staat de gastbeleving centraal. Onder deskundige begeleiding kun je zelf actief deelnemen aan het zeilen, zelfs het roer een tijdje overnemen. Tegelijkertijd is er ruimschoots gelegenheid voor gezellige samenzijn met heerlijke hapjes en drankjes.

Dit traditionele zeilschip biedt modern comfort en is schoon, ruim, verwelkomend en goed uitgerust. Het interieur ademt een authentieke sfeer uit, met prachtig gelakt hout en nautische details. Tal van zitplaatsen en een ruim zonnedek zorgen voor een aangename sfeer aan boord. Het is dan ook geen wonder dat veel van onze gasten jaar na jaar terugkeren, iets waar we enorm trots op zijn!

De Catharina van Mijdrecht heeft een dagcapaciteit van 40 passagiers en beschikt over 18 slaapplaatsen verdeeld over 8 kamers. Is jullie gezelschap groter? Geen probleem! We varen ook in samenwerking met andere schepen. Na een dag vol avontuur kunnen we samen voor anker gaan voor een barbecue aan boord of andere leuke activiteiten!

Dit veelzijdige zeilschip is geschikt voor:

Helaas is de Catharina van Mijdrecht niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het is echter wel mogelijk om met een rollator aan boord te komen, maar persoonlijke begeleiding is dan wel noodzakelijk. Gasten die volledig afhankelijk zijn van hun rollator worden aangeraden het schip niet te betreden.

Bij ons ben je verzekerd van

Passie-icon

Passie

vakman-icon

Vakmanschap

Gastheer-icon

Gastheerschap

Kwaliteit-icon

Kwaliteit

Samen-icon

Samenwerking

Vakmanschap_veiligheid

Vakmanschap en veiligheid

Aan boord van de Catharina van Mijdrecht varen uitsluitend ervaren schippers met een HBO-opleiding van de Enkhuizer Zeevaartschool. In de keuken vind je personeel met een gedegen horeca opleiding. Met onze rijke ervaring kunnen we met zekerheid stellen dat iedereen aan boord een zorgeloze zeilreis kan beleven.

De Catharina van Mijdrecht combineert 19e-eeuwse techniek met hedendaagse veiligheidsnormen. Het schip ondergaat regelmatig strenge overheidsinspecties om aan de hoogste veiligheidseisen te voldoen. Onze gasten kunnen volledig vertrouwen op de gegarandeerde veiligheid aan boord.

Meer over de veiligheid en certificering

Duurzaamheid en samenwerkingen

Door uitsluitend gebruik te maken van windkracht om onze schepen voort te bewegen, dragen we bij aan een verbetering van het milieu. Tevens zetten we ons in voor milieuvriendelijkheid in de kombuis en bij het schoonmaken en onderhouden van het schip.

Wij werken regelmatig samen met de volgende collega’s:
Carpe Diem, Vrouwe Frida Cornelia, Orion, Vrijheid, Gulden Belofte, Zuiderzee, Vriendschap, Selene, Gouwzee, Korevaar, Nieuwe Zorg, Sail Amsterdam, Muiden Maritiem, Uit Zeilen, Naupar en Holland Sail.

Samenwerkingen_duurzaam

Sfeerimpressie

© 2024 - Catharina van Mijdrecht