Volendam

Volendam
De Dijk van Volendam met zijn vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes, waar honderden toeristen dagelijks genieten van de sfeer en het uitzicht op de haven en het water. Het Doolhof waar je je opeens in stille straatjes van honderd jaar terug waant en de bootjes die af en aan varen naar het afgelegen Marken. Volendam, een dorp dat vanaf 1880 door beroemde schilders werd bezocht en vereeuwigd, en werd bezongen als de parel van de Zuiderzee. Niet voor niets een dorp dat tot op de dag van vandaag wereldwijd tot de verbeelding van miljoenen bezoekers spreekt.

Foto in kostuum
Vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, familiedag of op stap met de club of de vereniging? Een foto maken in Volendams kostuum is een gezellig intermezzo. Het geeft jullie een tastbaar en blijvend aandenken aan jullie dagje uit. Groepen tot wel 60 personen worden moeiteloos op de foto gezet. De charmante medewerkers staan klaar om jullie te ontvangen en in vrolijke bedrijvigheid te helpen bij de metamorfose tot echte Volendammer of Volendamse.

Wandeling door Volendam
Jullie kunnen een wandeling door Volendam maken met een gids. Deze dame of heer in origineel Volendammer kostuum vertelt jullie alles over de geschiedenis en de vele bijnamen die nog steeds gebruikt worden. De wandeling gaat o.a. langs de Dijk en het Doolhof met zijn kleine huisjes waar gezinnen woonden met wel 10 of 15 kinderen. Wil je ook weten wie “ootje en de bab” zijn?

Rondleiding Palingrokerij
Het historisch hart van het Paviljoen wordt gevormd door de rokerij waar al meer dan 150 jaar allerlei vissoorten worden gerookt met de paling natuurlijk als de bekendste. Niet minder dan 6 generaties Smit zijn er al werkzaam geweest en hebben het geheime rookprocédé aan elkaar doorgegeven. Nog steeds wordt er dagelijks gerookt door de 5e en 6e generatie (Jan Smit en zijn zoon Evert), en tijdens het hoogseizoen wordt de hele familie opgetrommeld voor het snijden, gromen, villen, spitten en fileren van de paling. In de rokerij worden ook rondleidingen gegeven waarbij mensen wegwijs worden gemaakt in de wereld van de paling en het ambachtelijke visroken.

Hotel Spaander
De oude herberg; in dit gedeelte van het hotel is het in 1881 allemaal begonnen. In deze ruimte ontving oprichter en gastheer Leendert Spaander zijn klanten. Deze kunstliefhebber bood vele kunstenaars zijn gastvrijheid aan in ruil voor een schilderij. Uit eerbied voor de oprichter hebben zijn nakomelingen deze ruimte altijd zoveel mogelijk intact gelaten. De Oude Herberg ademt dan ook nog steeds een unieke sfeer uit lang vervlogen tijden. Het zal je niet verbazen dat de muren zijn behangen met tientallen schilderijen die deze ruimte nog meer allure geven.

The Experience
Midden aan de haven vindt u Experience Volendam. Een nieuwe, geweldige attractie waar je de roemrijke geschiedenis van Volendam op de meest moderne manier kunt ervaren. Geniet van o.a. holografische voorstellingen en trotseer met de Oculus Rift de woeste golven van de Zuiderzee uit het jaar 1916. En dat allemaal op een virtuele manier. Een belevenis van jewelste voor alle leeftijden.

Bezoek Volendam
Een bezoek aan Volendam is eenvoudig te combineren met zeiltocht op de Catharina van Mijdrecht. Wij regelen met alle plezier deze activiteit voor jullie.

Sfeerimpressie

Populaire arrangementen

De ervaring van onze gasten staat centraal aan boord van de Catharina van Mijdrecht. Onder deskundige begeleiding kun je bijvoorbeeld helpen zeilen of zelfs het roer een tijdje overnemen. Ook is er voldoende tijd voor gezellige onderonsjes onder het genot van een heerlijke hapje en drankje.
Dagtocht zeilen
Geniet van een geheel verzorgde dag zeilen op het IJsselmeer inclusief lunch en drankjes. Even een heerlijk dagje uitwaaien met familie, vrienden of collega’s!

MEER INFORMATIE
Dagtocht
Bedrijfsuitje
Kom helemaal tot rust tijdens een extra verzorgde tweedaagse zeiltocht op het IJsselmeer met je collega's of zakenrelaties!

MEER INFORMATIE
Tweedaags bedrijfsuitje
Weekend zeilen volpension
Even een heerlijk weekendje zeilen op het IJsselmeer. In twee dagen tijd geniet je van heerlijke hapjes, drankjes en gezellige onderonsjes!

MEER INFORMATIE
Weekend volpension
Teambuilding
Geniet met je hele team van een geheel verzorgd bedrijfsuitje op het water!

MEER INFORMATIE
Teambuilding

© 2024 - Catharina van Mijdrecht