Duurzaam genieten

Duurzaam genieten
Het milieu is al decennia lang een hot item. Ondanks vele beloftes  en maatregelen zien we dagelijks om ons heen dat het niet goed gaat. Een te hoog energieverbruik leidt tot problemen die alleen met drastische maatregelen kunnen worden opgelost. Steeds nieuwe vormen van alternatieve energie worden uitgeprobeerd. Wij gebruiken om ons schip voort te bewegen een van de oudste vormen van duurzame energie, namelijk windenergie.

Zeilschip
De Catharina van Mijdrecht is van oorsprong altijd al een zeilschip geweest waarmee vroeger vracht werd vervoerd. In onze moderne tijden is zeilende vrachtvaart helaas niet meer mogelijk. Het gaat vaak te langzaam, de wind is niet altijd in optimale hoeveelheid aanwezig en het kan behoorlijk arbeidsintensief zijn. Maar in de huidige recreatievaart zijn juist deze punten nauwelijks van belang. Onthaasten, je overgeven aan de elementen en met elkaar de klus klaren zijn bij ons aan boord de sleutelwoorden. En dat allemaal op nog geen twee uur afstand van uw huis en werk. Ook de reis naar Monnickendam kan duurzaam met het OV.

Leven met en in de natuur

Wij leven aan boord van de Catharina van Mijdrecht met en in de natuur, we zijn er van afhankelijk en merken het direct als het mis gaat. We proberen dan ook zoveel mogelijk rekening te houden met het milieu. Zo gebruiken we, waar mogelijk, natuurlijke alternatieven voor het onderhoud van het schip. Een groot deel van de verf en lak die wij gebruiken is op basis van plantaardige lijnolie. Ook roest bestrijden we hiermee. Al het hout dat we gebruiken komt uit duurzaam beheerde bossen en wordt bij verbouwingen zo veel mogelijk hergebruikt.

Laag energieverbruik
Het energieverbruik bij ons aan boord is laag; we gebruiken gemiddeld per dag zo’n 10 liter stookolie voor de motor, warm water, verwarming en stroomopwekking. Daarnaast halen we nog ongeveer 5 KWh per dag uit de walstroomautomaten. Ook met drinkwater gaan we zuinig om; wij spoelen de toiletten met buitenwater, hebben een spaardouche geïnstalleerd en geven onze gasten tips om water te besparen. Het verbruik ligt gemiddeld op nog geen 600 liter per dag; dat alles met 20 tot 40 personen aan boord.

Verse streekproducten
Bij de catering bereiden wij al onze maaltijden direct aan boord en met verse producten zonder onnodige toevoegingen. We serveren alleen duurzaam gekweekte of gevangen vis en gebruiken zoveel mogelijk diervriendelijk geproduceerd vlees. Al onze producten worden in de streek ingekocht en indien gewenst maken we voor jullie een offerte met enkel biologische producten.

Groene toekomst
Ook voor de toekomst blijven wij in de duurzaamheid investeren; zo wijzen we de havenautoriteiten op de noodzaak om afval gescheiden aan te kunnen bieden en werken we aan een systeem om ons afvalwater verantwoord te kunnen afvoeren.

Sfeerimpressie

Populaire arrangementen

De ervaring van onze gasten staat centraal aan boord van de Catharina van Mijdrecht. Onder deskundige begeleiding kun je bijvoorbeeld helpen zeilen of zelfs het roer een tijdje overnemen. Ook is er voldoende tijd voor gezellige onderonsjes onder het genot van een heerlijke hapje en drankje.
Dagtocht zeilen
Geniet van een geheel verzorgde dag zeilen op het IJsselmeer inclusief lunch en drankjes. Even een heerlijk dagje uitwaaien met familie, vrienden of collega’s!

MEER INFORMATIE
Dagtocht
Bedrijfsuitje
Kom helemaal tot rust tijdens een extra verzorgde tweedaagse zeiltocht op het IJsselmeer met je collega's of zakenrelaties!

MEER INFORMATIE
Tweedaags bedrijfsuitje
Weekend zeilen volpension
Even een heerlijk weekendje zeilen op het IJsselmeer. In twee dagen tijd geniet je van heerlijke hapjes, drankjes en gezellige onderonsjes!

MEER INFORMATIE
Weekend volpension
Teambuilding
Geniet met je hele team van een geheel verzorgd bedrijfsuitje op het water!

MEER INFORMATIE
Teambuilding

© 2022 - Catharina van Mijdrecht