Zeilvakantie Waddenzee

Individueel meezeilen op het originele zeilschip van de tv-serie “Nederland Waterland”. Komende zomer vaart de Catharina van Mijdrecht weer enkele weken met individuele passagiers; hierop kan iedereen zich inschrijven. Een heerlijke kindvriendelijke zeilvakantie met het gezin aan boord van een groot zeilschip. Een week lang de Waddenzee, het IJsselmeer en de Friese meren verkennen met als een van de hoogtepunten een hele dag op Terschelling, een van de mooiste Waddeneilanden.

Een hele week zeilen en genieten

Prijs: € 787,50 per persoon.
Volpension (gedeeltelijk) op basis van twee personen per kamer.

Reis data

Vrijdag 26 juli t/m vrijdag 2 augustus 2024; Zeilvakantie (zonder kinderen)*
Vrijdag 2 t/m vrijdag 9 augustus 2024; Gezinsvakantie*
*(data nog onder voorbehoud)

zeilvakantie waddenzee

Reisplan

Op de vrijdag kan er vanaf 20:00 uur worden ingescheept in Den Oever. Als alle bagage is verstouwd volgen enkele korte veiligheidsinstructies. Zaterdag rond 10:00 uur is het trossen los en gaan we richting de eilanden.
Hoe dan verder? De keuze is aan jullie:

Beleef “Nederland Waterland”

In de tv-serie “Nederland Waterland” lieten wij jullie zie hoe mooi Nederland vanaf het water is, op deze reis vol afwisseling kunnen jullie het zelf beleven. Afhankelijk van wind en tij overnachten we op Texel of Vlieland, waar je alle tijd krijgt om heerlijk rond te struinen. Met het volgende tij zeilen we op dag twee naar Terschelling. De volgende dag geniet je daar van een dagje fietsen, de eindeloze stranden en de gezellige terrasjes. De rest van de week zeilen we over de Waddenzee, het IJsselmeer en de Friese meren: Dinsdag komen we na een avontuurlijke Waddentocht aan in Makkum. Woensdag vervolgen we de reis over het IJsselmeer, na een korte tussenstop in Workum gaan we de Friese meren op. We overnachten op een onbewoond eiland, waar we ook van een heerlijke BBQ en kampvuur genieten. Donderdag zeilen we via Stavoren naar Enkhuizen of Medemblik. Vrijdag komen we in de loop van de middag weer aan in Den Oever.
Een zeilvakantie is avontuur, afhankelijk van weer, wind en tij kunnen we afwijken van het reisplan

of

Vier eilanden zwerftocht

Hierbij laten we de route vooral over aan het weer, de wind en het tij. Een avontuurlijke Waddentocht waarbij we in ieder geval de Waddeneilanden, Texel, Vlieland, Terschelling en Ameland aandoen. Daarnaast staan (’s nachts) droogvallen op het Wad, Wadlopen en Zeehonden op het programma. Op een van de eilanden zullen jullie een hele dag de tijd hebben om dit op de fiets te verkennen, de eindeloze stranden en de gezellige dorpjes. Een heerlijke zeiltocht vol afwisseling waarbij we onder goede omstandigheden ook Schiermonnikoog kunnen bereiken.

Maaltijden

Een zeilvakantie is zeilen en genieten, we zorgen er daarom voor dat er voldoende te eten en drinken aan boord is. Alle maaltijden worden met liefde aan boord bereid en we houden rekening met vegetariërs en de meeste diëten.
Dagelijks word er een uitgebreid ontbijt- en lunchbuffet geserveerd en vier avonden serveert de kok een gevarieerd driegangenmenu, inclusief wijn en bier. Op de andere dagen kunnen jullie in de haven of op het eiland uit eten gaan. Tussendoor worden er diverse hapjes aangeboden. De gehele dag zijn koffie, thee, mineraalwater en vruchtensap vrij verkrijgbaar. Andere drankjes kunnen jullie zelf meebrengen.

Voorzieningen

Er zijn 7 tweepersoonskamers en 1 vierpersoonskamer aan boord, elk met eigen wastafel. De comfortabele bedden zijn bij aankomst aan boord al opgemaakt. Je hoeft dus geen beddengoed mee te nemen. Er is een ruime gemeenschappelijke douchegelegenheid aan boord. Handdoeken zijn niet inbegrepen.

Bij de prijs inbegrepen

De prijs is inclusief maaltijden (7xontbijt, 7xlunch en 4xdiner), drankjes bij de maaltijden, BTW, havengelden, toeristenbelasting reserverings-, service- en brandstofkosten.

Om informatie op te vragen of een zeilvakantie te boeken kun je ons contactformulier invullen of stuur je een mailtje naar jos@catharinavanmijdrecht.nl met je gegevens, onder vermelding van zeilvakantie, het aantal personen en je voorkeursweek.
Je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen: 0622 974 117.

Singles

Als je alleen komt kan je gevraagd worden een kamer te delen met een medereizig(st)er.
Voor een gegarandeerde eenpersoonskamer rekenen wij een toeslag van 50%.

Den Oever

Onze afvaarthaven in de zomer is Den Oever, direct aan de Waddenzee.
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Sfeerimpressie

Ripped_blue-arrangementen

Onze populaire zakelijke arrangementen

De ervaring van onze gasten staat centraal aan boord van de Catharina van Mijdrecht. Onder deskundige begeleiding kun je bijvoorbeeld helpen zeilen of zelfs het roer een tijdje overnemen. Ook is er voldoende tijd voor gezellige onderonsjes onder het genot van een heerlijke hapje en een drankje.
Dagtocht
Geniet van een geheel verzorgde dag zeilen op het IJsselmeer inclusief lunch en drankjes!

MEER INFORMATIE
Dinercruise
Op zoek naar een bijzondere diner locatie voor je medewerkers en/of zakelijke relaties? Dan is deze geheel verzorgde dinercruise op het IJsselmeer precies wat je zoekt!

MEER INFORMATIE
Weekend zeilen
Even een heerlijk weekendje zeilen op het IJsselmeer. In twee dagen tijd geniet je van heerlijke hapjes, drankjes en gezellige onderonsjes!

MEER INFORMATIE
Teambuilding
Geniet met je hele team van een geheel verzorgd bedrijfsuitje op het water!

MEER INFORMATIE

Zakelijke referenties

Vele bedrijven en instellingen hebben de afgelopen jaren bij ons aan boord vertoeft. Dit altijd tot wederzijds genoegen. Zij bevelen de Catharina van Mijdrecht dan ook van harte aan voor jouw volgende uitje.

© 2022 - Catharina van Mijdrecht