Vier de seizoenen

Vier de seizoenen

Vier de seizoenen
seizoensproductenAan boord van de Catharina van Mijdrecht beleef je de seizoenen intensief, Je kunt bij ons dan ook genieten van heerlijke seizoensgebonden maaltijden. Wij vinden het verstandig om gebruik te maken van seizoens- en streekproducten. Seizoensgebonden voedingsmiddelen zijn een stuk lekkerder, verser en bovendien beter voor het milieu; eigenlijk gewoon zoals het hoort. Al deze producten worden lokaal ingekocht en vers aan boord bereid.

Aspergeseizoen
AspergeseizoenVolgens traditie wordt het aspergeseizoen geopend op de tweede donderdag van april. Een feestelijke aftrap om aan heel Nederland kenbaar te maken dat er weer volop genoten kan worden van de asperge van Nederlandse bodem. Het seizoen duurt van april tot en met juni.
Gezond, lekker en goed voor de lijn
Al in de oudheid, bij de Grieken, Romeinen en Chinezen, werd asperge omschreven als een geneeskrachtige plant. Een belangrijk pluspunt is dat er voor en in het oogstseizoen geen gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt. Mede daardoor staat dit heerlijke seizoensproduct in de top drie van de schoonste groenten van Nederland.
Heerlijk genieten
Aan boord van de Catharina van Mijdrecht kun je genieten van een heerlijke verse aspergemaaltijd en smakelijke aspergehapjes. Perfect met een glas Prosecco of met Limburgs witbier.
Stel zelf het ideale asperge arrangement samen
Klik hier voor onze handige rekenhulp.

Haringseizoen
haringpartyDe start van het ‘Hollandse Nieuwe’ seizoen zal op woensdag 8 juni 2016 plaatsvinden. Op deze dag wordt ook het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild. De opbrengst van deze veiling zal volledig ten goede komen aan het Nationaal Ouderenfonds. Vanaf dan is de Nieuwe Haring overal te koop en worden op tal van plaatsen haringfeestjes georganiseerd, zoals het bekende vlaggetjesdag, de zaterdag erna in Scheveningen.
Hollandse lekkernij
Deze Hollandse lekkernij is een echt natuurproduct. De komende maanden zal de haring zich ontwikkelen tot een lekkere vette vis. Het vet van de haring bestaat voor een belangrijk deel uit omega 3-vetzuren. Deze vetzuren verlagen het cholesterolgehalte en verminderen het risico op hart- en vaatziekten.
Haringparty
Een haringparty aan boord van de Catharina van Mijdrecht is in een niet te missen evenement om zakelijke en/of privécontacten aan te halen onder het genot van de eerste Hollandse Nieuwe, natuurlijk begeleid door een goed glas wijn of een heerlijk dorstlessend biertje.
Bekijk het arrangement.
Of stel zelf jullie haringparty samen
Klik hier voor onze handige rekenhulp.

Mosselseizoen
MosselmaaltijdHet begin van het mosselseizoen hangt af van de groei van de mossel en ligt doorgaans in juli. Men houdt zich vaak aan het credo “mosselen eten als de “r” in de maand is”. Het moderne mosselseizoen loopt echter van juli tot april. “Mosselen eten als de “r” in het seizoen is (zomer, herfst, winter, voorjaar)” zou beter passen.
Heerlijk en gezond
Mosselen eten is heerlijk en gezond tegelijk. Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet, en zijn bovendien rijk aan mineralen, kalk, fosfor en vitaminen. Het regelmatig consumeren van mosselen levert een positieve bijdrage aan een gezonde voeding.
Mosselrecepten
De verse Zeeuwse mosselen worden traditioneel aan boord bereid volgens het recept van jullie keuze. Heerlijk met een glaasje wijn of een speciaal biertje.
Stel zelf jullie ideale mosseltocht samen
Klik hier voor onze handige rekenhulp.

Pompoenseizoen
PompoeseizoenDe oogst loopt van augustus tot oktober, maar pompoenen worden het meeste gegeten in het najaar. Dit komt vooral doordat pompoen het beste tot zijn recht komt in combinatie met winterse groenten. De sterkere, meer aanwezige smaak van deze groenten duwt de heerlijke zoete smaak van pompoen helemaal naar voren. Ideaal dus!
Decoratieve groente
Pompoenen zijn een van de oudste groenten ter wereld. Geschiedenisboeken wijzen uit dat pompoenen al zo’n 10.000 jaar geleden werden verbouwd. Pompoen is rijk aan vitamine C, vitamine B6, vitamine B11 (foliumzuur*), kalium en fosfor. Bovendien kun je pompoenen niet alleen eten; ze zijn ook erg decoratief.
Pompoensoep
Ons favoriete pompoenrecept, de pompoensoep, is perfect te combineren met ons Captain’s dinner, afgerond met een bockbiertje.
Stel zelf jullie herfstzeiltocht samen
Klik hier voor onze handige rekenhulp.

Indian Summer
Indian Summer September uit zich vaak in prachtige nazomerdagen, ideaal om nog even iets te ondernemen met uw familie, vrienden of collega’s. Zeilen op de Catharina van Mijdrecht biedt dan de gelegenheid om nog even heerlijk van de buitenlucht te genieten. Actief of ontspannen genieten van goed gezelschap, een hapje en een drankje, en de dag afsluiten met een uitgebreide barbecue.

Herfstzeilen
Klipperrace In oktober wordt het al wat frisser; het onstuimige herfstweer leent zich uitstekend voor actief zeilen. Gezamenlijk de elementen trotseren tijdens een inspirerende Teambuilding. Met vrienden een herfstregatta zeilen, bijvoorbeeld tijdens de Enkhuizer Klipperrace, de Muider Hardzeildagen of de Bontekoerace in Hoorn. Onderweg serveren we hartverwarmende hapjes, bij de finish is er Schippersbitter en ’s avonds geniet u van ons heerlijke Captain’s Dinner met zelfgemaakte pompoensoep.

Winteractiviteiten
Winter Monnickendam Ook in de winter is de Catharina van Mijdrecht beschikbaar voor een zeiltocht. Het schip heeft centrale verwarming en onze kombuis serveert de nodige verwarmende hapjes en drankjes. Mocht het onverhoopt gaan vriezen dan organiseren wij gewoon een schaatstocht op de Gouwzee. Bij terugkomst is er dan erwtensoep, warme chocolademelk en Berenburg.
Ook voor vergaderen, borrels en diners is het schip dan beschikbaar, en ook als groepsaccommodatie voor overnachtingen in zowel Monnickendam als Amsterdam. Lees verder>


Blijf op de hoogte van onze acties en nieuws

Meld je aan en ontvang aanbiedingen per kwartaal in je mailbox!