Zeilweekend IJsselmeer

Het IJsselmeer is een bijzonder vaargebied dat ontstaan is toen de Afsluitdijk in 1932 een eind maakte aan de Zuiderzee. Door de inpoldering van de Noordoostpolder en de Flevopolder en de voltooiing van de Houtribdijk, die het Markermeer van het IJsselmeer afscheidde, kreeg het IJsselmeer zijn huidige vorm.

Hèt recreatiemeer van Nederland!
Het IJsselmeer is tegenwoordig een geliefd gebied voor recreatie. En dat is niet verwonderlijk – het IJsselmeer is namelijk een prettig vaargebied en biedt leuke havens. Een zeilweekend op het IJsselmeer kan daarom een leuke en ontspannen manier zijn om er even tussenuit te gaan.

De Catharina van Mijdrecht is uitstekend voor een zeilweekend op het IJsselmeer. Omdat er op het IJsselmeer altijd wind staat kunnen we tijdens het zeilweekend steeds vlot de volgende haven aandoen. Op het IJsselmeer zijn we bovendien niet gebonden aan getij of vaargeulen, daardoor kunnen we tijdens het zeilweekend lekker doorvaren en zijn we flexibel in onze bewegingen. Als het tijdens het zeilweekend mooi weer is kun je bovendien een verfrissende duik nemen als de Catharina voor anker ligt.

Historie van en informatie over het IJsselmeer
Het IJsselmeer is relatief ondiep: gemiddeld zo’n vier meter. Vanwege de vroegere Zuiderzee heeft het IJsselmeer nog steeds een aantal zandbanken en diepere geulen. Hierdoor kunnen er bij harde wind soms grillige golven ontstaan. De Catharina van Mijdrecht laat zich hierdoor tijdens een zeilweekend echter niet belemmeren.

Aan het IJsselmeer liggen een aantal havens, sommige nog uit de tijd van de Zuiderzee, andere op het nieuwe land. Tijdens een zeilweekend is het mogelijk om deze havens aan te doen. Aan boord is uitgebreide informatie over deze havens beschikbaar.

Bent u al enthousiast over een zeilweekend op het IJsselmeer met de Catharina van Mijdrecht? Kijk dan verder rond op onze website; hier vind u meer informatie over de mogelijkheden die wij bieden. Natuurlijk kunt ook direct contact met ons opnemen of een offerte op maat aanvragen.

Sfeerimpressie

Populaire arrangementen

De ervaring van onze gasten staat centraal aan boord van de Catharina van Mijdrecht. Onder deskundige begeleiding kun je bijvoorbeeld helpen zeilen of zelfs het roer een tijdje overnemen. Ook is er voldoende tijd voor gezellige onderonsjes onder het genot van een heerlijke hapje en drankje.
Dagtocht zeilen
Geniet van een geheel verzorgde dag zeilen op het IJsselmeer inclusief lunch en drankjes. Even een heerlijk dagje uitwaaien met familie, vrienden of collega’s!

MEER INFORMATIE
Dagtocht
Bedrijfsuitje
Kom helemaal tot rust tijdens een extra verzorgde tweedaagse zeiltocht op het IJsselmeer met je collega's of zakenrelaties!

MEER INFORMATIE
Tweedaags bedrijfsuitje
Weekend zeilen volpension
Even een heerlijk weekendje zeilen op het IJsselmeer. In twee dagen tijd geniet je van heerlijke hapjes, drankjes en gezellige onderonsjes!

MEER INFORMATIE
Weekend volpension
Teambuilding
Geniet met je hele team van een geheel verzorgd bedrijfsuitje op het water!

MEER INFORMATIE
Teambuilding

© 2024 - Catharina van Mijdrecht