Zeilweekend IJsselmeer

Het IJsselmeer is een bijzonder vaargebied dat ontstaan is toen de Afsluitdijk in 1932 een eind maakte aan de Zuiderzee. Door de inpoldering van de Noordoostpolder en de Flevopolder en de voltooiing van de Houtribdijk, die het Markermeer van het IJsselmeer afscheidde, kreeg het IJsselmeer zijn huidige vorm.

Hèt recreatiemeer van Nederland!

Het IJsselmeer is tegenwoordig een geliefd gebied voor recreatie. En dat is niet verwonderlijk – het IJsselmeer is namelijk een prettig vaargebied en biedt leuke havens. Een zeilweekend op het IJsselmeer kan daarom een leuke en ontspannen manier zijn om er even tussenuit te gaan.

De Catharina van Mijdrecht is uitstekend voor een zeilweekend op het IJsselmeer. Omdat er op het IJsselmeer altijd wind staat kunnen we tijdens het zeilweekend steeds vlot de volgende haven aandoen. Op het IJsselmeer zijn we bovendien niet gebonden aan getij of vaargeulen, daardoor kunnen we tijdens het zeilweekend lekker doorvaren en zijn we flexibel in onze bewegingen. Als het tijdens het zeilweekend mooi weer is kun je bovendien een verfrissende duik nemen als de Catharina voor anker ligt.

Historie van en informatie over het IJsselmeer

Het IJsselmeer is relatief ondiep: gemiddeld zo’n vier meter. Vanwege de vroegere Zuiderzee heeft het IJsselmeer nog steeds een aantal zandbanken en diepere geulen. Hierdoor kunnen er bij harde wind soms grillige golven ontstaan. De Catharina van Mijdrecht laat zich hierdoor tijdens een zeilweekend echter niet belemmeren.

Aan het IJsselmeer liggen een aantal havens, sommige nog uit de tijd van de Zuiderzee, andere op het nieuwe land. Tijdens een zeilweekend is het mogelijk om deze havens aan te doen. Aan boord is uitgebreide informatie over deze havens beschikbaar.

Bent u al enthousiast over een zeilweekend op het IJsselmeer met de Catharina van Mijdrecht? Kijk dan verder rond op onze website; hier vind u meer informatie over de mogelijkheden die wij bieden. Natuurlijk kunt ook direct contact met ons opnemen.


Blijf op de hoogte van onze acties en nieuws

Meld je aan en ontvang aanbiedingen per kwartaal in je mailbox!