zeilschip ijsselmeer

Het originele zeilschip

Het originele zeilschip de Catharina van Mijdrecht
Het originele zeilschip de Catharina van MijdrechtOp het originele zeilschip de Catharina van Mijdrecht draait het om de beleving van de gasten. Of ze nu een paar uurtjes of meerdere dagen aan boord zijn, ons streven is om ze een ervaring mee te geven waar ze het nog lang over zullen hebben. Jong en oud, gepassioneerd zeiler of ontspannen genieter: iedereen voelt zich thuis op de Catharina van Mijdrecht.

Zeilend vrachtschip
De Catharina van Mijdrecht werd gebouwd in 1916, als een der laatste zeilende vrachtschepen. Deze originele Dedemster Klipperaak is na een lange vrachttijd, halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw aan haar tweede carrière als passagiersschip begonnen.

Authentieke sfeer
De restauratie is met veel aandacht voor het originele uiterlijk van het schip uitgevoerd. Het interieur ademt een authentieke sfeer, met veel gelakt hout en nautische details. Het dagverblijf is ruim en gezellig, zodat je ook met een grote groep comfortabel plaats kunt nemen. Aan dek is voldoende zitgelegenheid voor iedereen en voor de liefhebbers is er een ruim zonnedek. De slaapgelegenheid voldoet aan de standaardeisen qua comfort: iedere hut heeft stromend water, verlichting, een stopcontact en een patrijspoort die open kan.

Catharina van Mijdrecht

Capaciteit
De Catharina van Mijdrecht heeft een dagcapaciteit van 40 personen. Daarnaast beschikt ze over 22 slaapplaatsen, verdeeld over 9 kamers. Is jullie gezelschap groter? Geen nood! Wij kennen als geen ander de mogelijkheid om samen met andere schepen op te varen. Naast elkaar voor anker voor een gezellige barbecue aan boord, of actief deelnemen aan een sportieve miniregatta!

Tuigage
Door de eenvoudige en handelbare tuigage is de Catharina heel aantrekkelijk voor zowel beginners als ervaren zeilers. Onder de meeste weersomstandigheden is de volgende haven comfortabel en vlot te bereiken.

Bemanning
Aan boord zijn jullie in handen van een vakkundige bemanning. Met hun jarenlange ervaring weten zij iedere zeiltocht tot een onvergetelijke belevenis te maken.

Mogelijkheden
Al met al is de Catharina van Mijdrecht het ideale schip voor jullie zeiltocht, familiefeest, zakelijke bijeenkomst, bedrijfsuitje, teambuilding of school- of jeugdkamp. Een dagje zeilen op het IJsselmeer, een cultureel weekend naar oude Zuiderzeestadjes of een avontuurlijke waddentocht; het is allemaal mogelijk.

Jos Rodewijk, schipper
Daniëlle Honig, catering


Blijf op de hoogte van onze acties en nieuws

Meld je aan en ontvang aanbiedingen per kwartaal in je mailbox!