Boottocht op het IJsselmeer

Het IJsselmeer bevindt zich tussen Oost-Flevoland, het westen van de Noordoostpolder, de Noord-Hollandse kust en de Friese kust. Het is het grootste meer van Nederland met 1100 vierkante meter aan water. Het heeft vier toegangen voor de scheepvaart en is bij uitstek geschikt voor de waterrecreatie. Het IJsselmeer bevat een aantal (kunstmatige) eilanden. Aan de verschillende kusten zijn authentieke havenstadjes te bezichtigen.Havenplaatsen rondom het IJsselmeer

Havenplaatsen
Het IJsselmeer bevat meerdere havenplaatsen. Dit betekent dat een rondvaart of boottocht op het IJsselmeer vanuit verschillende kustplaatsen gemaakt kan worden. Harlingen, Lelystad, Hoorn of Enkhuizen zijn enkele bekende havenplaatsen. Niet alleen kan hier worden aan-of afgemeerd, ook is het de moeite waard om een van deze havenstadjes te bezoeken. Bezoek ook bekende steden en dorpen als Urk, Makkum, Stavoren en Medemblik. Cafés met terrasjes, restaurantjes, winkels en mooie bezienswaardigheden zorgen voor de nodige afwisseling. Een boottocht IJsselmeer biedt dus veel meer mogelijkheden dan een boottocht alleen.

De wind in de haren: genieten en ontspannen
De wind in de zeilen? Dan ook de wind in de haren. Waar water is, is wind. Juist de frisse wind boven het IJsselmeer is een verademing. Stress wordt weggewaaid en het is tijd om te ontspannen en te genieten. Een boottocht IJsselmeer zorgt voor een unieke sfeer en is dé manier om even helemaal weg te dromen. Een hapje en een drankje tijdens de boottocht verwennen ook de innerlijke mens. Alleen of samen met partner, familie of vrienden. Rustgevend zijn de vele watervogels op het IJsselmeer waaronder de Turkse Tortel de Kwak en de Grauwe gans. In het IJsselmeer zwemmen vissen zoals de Baars, Karper en Rietvoorn. Laagveenmoerassen domineerden duizenden jaren geleden in veel gebieden, tegenwoordig vinden ze nergens dezelfde waarde als rondom het IJsselmeer.

Ontdek Pampus
Het forteiland Pampus werd gebouwd tussen 1887 en 1895. Het was bedoeld om in de oorlog te dienen als afweer tegen de vijand. Hiervoor werd het echter nooit gebruikt. In 1933 werd het daarom gesloten. Tijdens de hongerwinter werd het fort geplunderd en in 1962 bezet door studenten. In 1990 werd het eigendom van de Stichting en in 2011 geopend voor publiek als Nationale Bezoekerscentrum van de Stelling van Amsterdam. Pampus is een echte trekpleister voor toeristen. Wie een boottocht IJsselmeer maakt moet zeker het forteiland Pampus eens gaan bekijken.

Boottocht IJsselmeer: voor even of voor langer
Voor een boottocht over het IJsselmeer zijn meerdere mogelijkheden. Een uurtje, een dag of zelfs een weekend. Het IJsselmeer biedt heel veel mogelijkheden. Wie een boottocht IJsselmeer wil gaan maken heeft dus genoeg keus. Hoe langer de boottocht over het IJsselmeer, hoe meer er bezichtigd kan worden. Vanuit het IJsselmeer is het ook mogelijk om richting de waddeneilanden te varen.

Sfeerimpressie

Populaire arrangementen

De ervaring van onze gasten staat centraal aan boord van de Catharina van Mijdrecht. Onder deskundige begeleiding kun je bijvoorbeeld helpen zeilen of zelfs het roer een tijdje overnemen. Ook is er voldoende tijd voor gezellige onderonsjes onder het genot van een heerlijke hapje en drankje.
Dagtocht zeilen
Geniet van een geheel verzorgde dag zeilen op het IJsselmeer inclusief lunch en drankjes. Even een heerlijk dagje uitwaaien met familie, vrienden of collega’s!

MEER INFORMATIE
Dagtocht
Bedrijfsuitje
Kom helemaal tot rust tijdens een extra verzorgde tweedaagse zeiltocht op het IJsselmeer met je collega's of zakenrelaties!

MEER INFORMATIE
Tweedaags bedrijfsuitje
Weekend zeilen volpension
Even een heerlijk weekendje zeilen op het IJsselmeer. In twee dagen tijd geniet je van heerlijke hapjes, drankjes en gezellige onderonsjes!

MEER INFORMATIE
Weekend volpension
Teambuilding
Geniet met je hele team van een geheel verzorgd bedrijfsuitje op het water!

MEER INFORMATIE
Teambuilding

© 2024 - Catharina van Mijdrecht